Wilma Bijl
                           

THUISZORG FLORENCE

In mijn praktijk streef ik naar de
    best mogelijke, persoonlijke verzorging en verpleging.

Missie


"Iedereen moet die zorg kunnen ontvangen welke volledig is afgestemd op de behoeftes van de cliënt zodat het zelfhelend vermogen wordt versterkt"


Visie 


Mijn visie is gebaseerd op de 6 principes van Intergrative Nursing.


'Integrative nursing' is holistisch, persoonsgericht en gebaseerd op relaties. De verpleegkundige richt zich op het versterken van het zelfhelend vermogen van de mens door duurzame, onderbouwde en non-invasieve interventies te integreren in de verpleegkundige zorg, met als doel gezondheid te versterken en welzijn van zowel de patiënt als de verpleegkundige te stimuleren... - European Network Integratieve Nursing, 2017.


1. De mens is één geheel onafscheidelijk van zijn/haar omgeving: Elk persoon wordt als een heel systeem - lichaam, geest en ziel - gezien. De gezondheid en het welzijn wordt door hun omgeving beïnvloed.

2. Mensen hebben het aangeboren vermogen tot gezondheid en welzijn. Florence Nightengale en Mary Seacole zeiden al: "de rol van de verpleegster is om de patiënt in de best mogelijke conditie te brengen, zodat de natuur kan handelen en genezing kan plaatsvinden".

3. De natuur heeft helende en herstellende eigenschappen die bijdragen aan gezondheid en welzijn.

4. Integratieve verpleging is persoonsgericht en relatiegericht: de verpleegkundigen zijn mede-makers van welzijn en werken samen met de zorgvrager en diens familie/gemeenschap. Ze zijn volledig aanwezig, luisteren goed en bieden opties die de genezing van de patiënt het beste ondersteunt.

5. De verpleegkundige biedt een volledige scala van modaliteiten aan om het genezingsproces te ondersteunen/vergroten. Er wordt, samen met de zorgvrager, gekeken  naar de minst intensieve/invasieve naar meer, afhankelijk van de behoefte en context van de zorgvrager.

6. De verpleegkundige richt zich op de gezondheid en welzijn van de mantelzorgers en hun zorgverleners: het is van belang dat de verpleegkundige hun eigen gezondheid en welzijn optimaliseren d.m.v. zelfreflectie, overweging van het doel en het zoeken naar activiteiten die het lichaam, de geest voeden.